Forfatter
Tittel Nytten og gleden: fransk litteratur gjennom tusen år
Medansvarlig
Språk
Hylleplassering
Klassifikasjon
Emne
År
Noter Helt siden middelalderen har franske forfattere hatt en dominerende stilling i europeisk litteratur. På samme måte som det franske kjøkken, mote og film har den franske romanen et kvalitetsstempel i vår kollektive bevissthet. I denne boken guides leseren gjennom litterære salonger, klassiske fortellinger og avantgardistisk litteratur. I tillegg til å gi en solid oversikt over Frankrikes litteraturhistorie tar boken for seg sentrale tendenser i vår tids franske litteratur. Her blir leseren bedre kjent med forfattere som Montaigne, Molière, Racine, Hugo, Flaubert, Camus, Duras og Houllebecq. Omtalen er utarbeidet av BS.
Har bibliografi, noter, register
ISBN
Tilgjengelige
Venteliste
*00001359pam 22002171 4500
*001451188
*008 a 0dnob 2
*015 $a0553944$bBIBBI
*019 $bl
*020 $a978-82-15-03017-3$bh.$cNkr 349.00
*08201$a840.9$zh$223/nor
*090 $c840.9$dA
*100 0$aAukrust, Kjerstin$d1978-$jn.
*24510$aNytten og gleden$bfransk litteratur gjennom tusen år$cKjerstin Aukrust, Trude Kolderup og Geir Uvsløkk
*260 $aOslo$bUniversitetsforl.$c2019
*300 $a375 s.
*505 $aHar bibliografi, noter, register
*520 $aHelt siden middelalderen har franske forfattere hatt en dominerende stilling i europeisk litteratur. På samme måte som det franske kjøkken, mote og film har den franske romanen et kvalitetsstempel i vår kollektive bevissthet. I denne boken guides leseren gjennom litterære salonger, klassiske fortellinger og avantgardistisk litteratur. I tillegg til å gi en solid oversikt over Frankrikes litteraturhistorie tar boken for seg sentrale tendenser i vår tids franske litteratur. Her blir leseren bedre kjent med forfattere som Montaigne, Molière, Racine, Hugo, Flaubert, Camus, Duras og Houllebecq. Omtalen er utarbeidet av BS.
*650 1$aFransk litteratur$xHistorie og kritikk$1840.9$2BS$45295$9nor
*700 0$aKolderup, Trude$d1973-$emedforf.$jn.
*700 0$aUvsløkk, Geir$d1976-$emedforf.$jn.
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her
for bli den første til å gi din mening